UUTISET JA BLOGIT

Pysy ajan tasalla Coction palveluista ja tapahtumista seuraamaalla uutisiamme ja blogipostauksiamme!  Jaamme täällä kattavasti tietoa Coctio liemi- ja kastikelinjastojen ja -tehtaiden rakentamisesta ja toimituksista sekä tapahtumistamme. Kirjoitamme myös globaalista luuliemitrendistä ja -markkinoista. Uusimmat blogit saat helposti RSS-syötteenä tai tilaamalla uutiset suoraan sähköpostiisi.

Tilaa

 


Coctio RSS
 Coctio_RSS_Feed 

Bone Broth Business Dayn tunnelmat ja vinkit liemiliiketoimintaan

Tanja Immonen | 10.3.2017 11:35

Coction ensimmäinen Bone Broth Business Day -liiketoimintapäivä pidettiin 8.-9.2.2017. Tapahtuma oli täyteen buukattu ja paikalle saapui luuliemituotannossa jo operoivia ja siitä kiinnostuneita kotimaisia ja kansainvälisiä elintarvikealan yritysten edustajia liemiliiketoiminnan kokonaisymmärryksen syventämiseen. 

 

Lue lisää

Lue tuoreet blogit ja uutiset jatkossa englanninkieliseltä sivustolta

Tanja Immonen | 27.12.2016 10:40

Keskitymme jatkossa tarjoamaan lukijoillemme tuoreimmat blogit, ajankohtaiset uutiset ja markkinakatsaukset englanninkielisellä sivustollamme. Vuoden 2017 alussa päivitämme websivujamme, jonka yhteydessä englanninkielisestä sivustosta tulee Coction päätiedotus- ja yhteydenottokanava. 

Toivomme saavamme myös jatkossa tarjota kaikille blogimme seuraajille kansainvälisiä uutisia liemiliiketoiminnan trendeistä ja kehittymisestä, asiakkaistamme sekä Coction liemilinjastoratkaisuista ja palveluistamme terveellisen ruoan puolesta. 

Tervetuloa mukaan! 

Lue lisää

Ohjelma Bone Broth Business Day -tapahtumaan 8.-9.2.2017

Tanja Immonen | 26.12.2016 22:11

Asiakkaiden kaksipäiväinen liemiliiketoimintapäivä järjestetään Coctiossa 8.-9.2.2017. Tapahtuman ohjelma on julkaistu ja se löytyy englanninkieliseltä tapahtumasivulta. 

Lue lisää

Ilmoittaudu Bone Broth Business Day 2017 -tapahtumaan!

Tanja Immonen | 14.11.2016 15:00

Liemiliiketoiminnan mahdollisuudet ja viimeisin markkinatieto jaetaan Coctio Bone Broth Business Day -tapahtumassa 8.-9.2.2017.  
Rekisteröi osallistumisesi tapahtumaan! 

Lue lisää

Blogisarja 7: Lemmikkieläinruokateollisuus & Coctio-lopputuotteet

Tanja Immonen | 12.10.2016 12:55Lemmikkieläinruokateollisuus on huimassa kasvussa. GfK:n tuoreen markkina-analyysin mukaan noin 60 miljardin euron lemmikkiruokamarkkinat kasvoivat maailmanlaajuisesti noin 4% vuonna 2015. Kokonaismarkkinasta USA:n ja Euroopan osuus on noin kaksi kolmasosaa. Koiranruokaostot edustavat noin 80% kotitalouksien ruokamenoista. Pelkästään Euroopassa on noin 650 lemmikkieläinruokatehdasta, jotka tuottavat noin 9 miljoonaa tonnia ruokaa vuodessa (fediaf, Euroopan Pet Food Industry Federation). Markkinat ja asiakkaiden vaatimukset koiran- ja kissanruokien ravitsemuksellisuudesta, terveysvaikutuksista, luonnollisuudesta ja valmistuksen läpinäkyvyydestä kasvavat koko ajan ja ohjaavat markkinaa enenevissä määrin lisäaineeettomien ruokien monipuolistumiseen.

Coctio-menetelmällä valmistetut liha- ja kalaliemet sekä kuivattu liha- ja kalaproteiini sopivat teollisen lemmikkieläinruoan valmistuksen raaka-aineiksi täydellisesti. Lisäaineettomat Coctio-lopputuotteet nostavat koirien ja kissojen kuiva- ja märkäruokien, makkaroiden ja makupalojen ravintoarvoa ja maittavuutta, jotka kaikki yhdessä tukevat lemmikkien hyvinvointia ja ylläpitää niiden kuntoa läpi elämän. 

Jukka Rovamaa tutki lemmikkieläinruokabusinestä ja koosti kaksiosaisen markkina-analyysin liha- ja kalateollisuuden sivuvirtojen hyödyntämisen näkökulmasta. Lue Jukan englanninkieliset artikkelit: 

 1. Liha- ja kalateollisuuden sivutuotteet tarjoavat kasvua lemmikkieläinruokateollisuudelle

2. Kuivaproteiini (liha-ja kalaproteiini; rendered meat and fish meal) lemmikkieläinruokien ainesosana ja sen markkinat

Lue lisää

Prosessikuva lisäarvoa tuottavasta Coctio liiketoimintakonseptista

Tanja Immonen | 10.8.2016 13:53

Coctio liiketoimintakonseptin avulla liha- ja kalajalostuksen sivutuotteet, kuten luujakeet, muutetaan uusiksi tulonlähteiksi ja kaupallisiksi arvotuotteiksi. Havainnollistimme arvoa tuottavan konseptin visuaaliseksi prosessikuvaksi, jotta voit tutkia luiden jalostusarvoa, valmistusmenetelmää sekä tuotantolinjaston laitemoduuleja entistä paremmin.

Lue lisää

Blogisarja 6: Luuliemipohjaiset ruoka- ja juomatuotteet kirimässä Euroopan markkinoille!

Tanja Immonen | 1.8.2016 11:31

Blogisarjan pääosassa tällä kertaa on Euroopan kasvavat liemimarkkinat. Millaiset ovat luuliemipohjaisten tuotteiden markkinat kuluttajille, HoReCa-toimialalle sekä valmisruokateollisuudelle? Mitkä ovat olleet menestymisen avaimet aitojen luista valmistettavien liha- ja kalaliemituotteiden markkinoilla Amerikassa? 

Avaamme Euroopan liemikategorian markkinoita lukuina, trenditaustoina, nykyisenä tarjontana ja ennusteina. Maailmalla luuliemitrendin siivittämänä aidot liha- ja kalaliemet juomina, valmisaterioina, esimerkiksi yrteillä maustettuina keittoina ja kotikeittiön perusraaka-aineena ovat parissa vuodessa kasvattaneet suosiotaan niche-tuotteista kohti valtavirtatuotteita. Liha- ja kalaliemipohjaisten elintarvikkeiden markkinat ovat auki uusille tuottajille ja liemibrändeille Euroopassa - ja Suomessa. 

Lue lisää

Video: Tuotantoprosessi luuraaka-aineesta liha- ja kalaliemiksi sekä kastikkeiksi

Tanja Immonen | 11.6.2016 7:28

Katso uunituore video tuotantoprosessista, kun Coctio liemilinjastossa naudanluista valmistetaan keittiömestarimenetelmällä maukasta ja aitoa lihalientä! 

Lue lisää

Video: Tiimimme tuotantolinjastojen suunnittelun ja rakentamisen parissa

Tanja Immonen | 11.6.2016 7:24

Katso uusi video tiimistämme tuotantolinjastojen suunnittelun ja rakentamisen parissa!

Lue lisää

Blogisarja, osa 5: Kuivaus nostaa luiden jalostusarvon 100 % – luut liha- ja kalaproteiiniksi

Kai Iiskola | 18.5.2016 14:54

Sarjan edelliset osat ovat käsitelleet luiden arvonnousua liemiliiketoiminnan näkökulmasta: olemme esitelleet luuliemien ja kastikkeiden valmistusprosessin ja liemilinjaston moduulilaitteet, eläinrasvan käsittelyn, linjaston automaatiojärjestelmän sekä viimeksi linjaston asennuksen valmiusasteen.

Tässä osassa siirrymme luiden kuivausmenetelmään, joka on toinen merkittävä luiden arvoa nostava prosessi elintarviketeollisuuden luusivuvirtojen kokonaishallinnassa. Luiden kuivaus kasvattaa luiden jalostusarvon 100 prosenttiin kun luut käsitellään eri kuivajakeiksi, kuten valkuaispitoiseksi kuivaproteiiniksi, samalla kun elintarviketehtaan luujätemäärät vähenevät minimiin.

Lue lisää

Blogisarja, osa 4: Liemi- ja kastikelinjaston valmistuminen loppumetreillä – tuotetestaus- ja koeajotapahtumat kesäkuussa

Kai Iiskola | 2.5.2016 13:47

Nyt on oiva hetki päivittää liemilinjaston valmiusaste, sillä tuotantolinjaston asennustyöt ovat edenneet viimeiselle kuukaudelle. Tammikuun blogikirjoituksen jälkeen kolmessa kuukaudessa linjaston valmistuminen on edennyt lähes suunnitellusti valmiusasteen ollessa nyt toukokuun alussa 93 %. Automaation osalta laitemoduulikohtaiset ohjaukset ovat valmiit uunia ja luunsiirtoa lukuun ottamatta.

Lue lisää

Blogisarja, osa 3: Käyttäjäystävällinen liemenvalmistuksen automaatiojärjestelmä - ohjaus ja valvonta myös tablet-laitteilla

Tanja Immonen | 22.3.2016 10:48

Laitemoduulikohtainen automatiikka ja keittoprosessin etäohjaus ja -valvonta tableteilla varmistavat lihaliemien ja kastikkeiden kulinaariset maut 

Blogisarjan kolmannessa osassa pääosassa on Coctio liemi- ja kastikelinjaston automaatiojärjestelmä ja sen käyttäjäystävällisyys liemitehtaan tuotanto- ja huoltohenkilöstölle: kuinka liha-, kala- ja kasvisliemien sekä kastikkeiden tuotantoprosessia ja laitemoduuleita ohjataan ja valvotaan laitekohtaisten kosketusnäyttöjen ja tablet-tietokoneiden avulla. 

Kuva 1 ja 2 (yllä ja alla): Liemitehtaassa tuotanto- ja huoltohenkilöstön on helppo seurata reaaliajassa liemen- ja kastikkeenvalmistusta ja laitemoduulien toimintaa laitteen kosketusnäyttöpaneelista sekä etänä käyttäen esimerkiksi tablet-tietokonetta.

Lähestyn käytettävyyttä elintarviketehtaan akuutilla tuotannonkeskeytys-tilanteella: Miten kävisi tuotannon, jos yhden tietokoneen takana oleva automaatiojärjestelmä ohjaa kaikkia linjaston laitteita ja koko valmistusprosessia ja se rikkoutuu? Tällöin koko tuotantoprosessi pysähtyisi ja pahimmassa tapauksessa tuotanto keskeytyisi usean päivän ajaksi. Korjaustoimenpiteet ovat  välttämättömät, mutta voivat olla kallis ja aikaa vievä vaihe. Harmillisesti myös asiakastilaukset voivat viivästyä. 

Lue lisää