UUTISET JA BLOGIT

Infograafi: Elintarviketeollisuuden luusivuvirrat tuottavaksi liiketoiminnaksi

Kai Iiskola | 29.10.2015 13:54

Onko yrityksessänne jo selvitetty, kuinka voitte hyödyntää liiketoiminnassanne lihan- ja kalanjalostuksen luusivuvirrat tuotannon raaka-aineena, luiden hävittämisen ja tuhoamisen sijaan? Entä miten luuraaka-aineesta valmistetaan uusia käyttökohteita ja lopputuotteita sekä tehdään tuottavaa liiketoimintaa? Millaisia vaihtoehtoja on muuttaa aiemmin tuottamaton kuluerä – luut - jatkuvaksi tulovirraksi?

Coctio-menetelmällä luusivuvirta muutetaan liiketoiminnaksi ja arvotuotteiksi

Havainnollistimme infograafiin (postauksen lopussa) Coctio-liemilinjaston tarjoamat liiketoimintamahdollisuudet ja businessarvon elintarviketeollisuudelle, kun luut hyödynnetään kokonaistaloudellisesti ja niistä valmistetan kulinaarisia liemiä ja muita lopputuotteita. 


Viime aikoina olemme keskustelleet useiden elintarvikealan asiakkaiden kanssa ruokateollisuuden sivuvirtojen optimoinnista ja eri jakeiden hyödyntämisestä liiketoiminnaksi. Teema on globaalisti ajankohtainen, kun elintarvikeyritykset etsivät tehokkaita ja tuottavia ratkaisuja tuotannossa syntyvän biojätteen määrän vähentämiseksi ja bioenergian tuottamiseksi. Merkittävä kilpailuetu saavutetaan, lihan- ja kalanjalostus sekä valmisruokateollisuus muuttavat luuraaka-aineet kannattavaksi liiketoiminnaksi valmistamalla lihaisista luista lisäaineettomia kulinaarisia liemiä, kastikkeita ja kastikepohjia. Kun liemenvalmistusprosessin luujäännös voidaan edelleen jatkojalostaa ja tuottaa energiaksi esimerkiksi tehtaan lämmöntuotantoon ja tuhka käyttää lannoitteena, on luista saatu käyttöhyöty maksimaalinen ja tuotantoprosessi kokonaistaloudellinen. Kun luusivuvirrat käsitellään, erotellaan ja jatkojalostetaan lopputuotteiksi omalla tehtaalla, saadaan säästöä esimerkiksi jätekuluissa, kuljetuskustannuksissa sekä energianhankinnassa.

Keskusteluissamme tulee esille myös aitojen luuliemien ja kastikkeiden markkinat, jotka ovat kasvussa sekä Suomessa että muualla maailmassa. Olemme keskustelleet luuliemien hyödyntämisestä ja mahdollisuuksista elintarvikevalmistuksessa sekä ravintola- ja suurtaloussektorilla. Lisäaineeton, gelatiinia sisältävä aito luuliemi ja kastikepohja sopivat erinomaisesti valmisruokateollisuuteen. Maku ei häviä uudelleen ruokaa lämmitettäessä. Ravintolat ja ammattilaiskeittiöt arvostavat keittiömestareiden resepteillä ja tavalla valmistettuja tasalaatuisia, helppokäyttöisiä sekä kulinaarisia liemiä. Valmiiden, aitojen luuliemien käyttö lisää ruoan herkullisuutta, säästää työtä ja parantaa tuottavuutta.  

Elintarvikevalmistajat, jotka keskittyvät tuotannon sivuvirtojen optimointiin ja jatkojalostamiseen,  uusiin valmistusteknologioihin  sekä tuotevalikoimissaan elintarvikkeiden luonnollisiin ainesosiin, ravitsevuuteen, korkealaatuisuuteen eli gourmet-makuun ja -rakenteeseen, menestyvät taatusti markkinoilla.

Coctio infograafi_Elintarviketeollisuuden luusivuvirrat tuottavaksi liiketoiminnaksi 
Lataa infograafi pdf:nä alla olevasta linkistä: 

Coctio_Ltd_Infographic_Processing_Bone_by-products_and_Turns_Bones_into_Profitable_Business


Haluatko selvittää luusivuvirran arvon sekä luuliemenvalmistuksen kannattavuuden? 

Oletko kiinnostunut luiden jatkojalostamisesta sekä luuliemien ja kastikkeiden teollisesta valmistuksesta ja haluat selvittää liiketoiminnan kannattavuuden? Käytä Coction kannattavuuslaskuria hyödyksi laskeaksesi liiketoiminnan arvo yrityksellesi. Laskuri on suunniteltu niin, että se antaa sinulle alustavan arvion karkealla tasolla luuliemibusineksestä, keskeisten tietojen pohjalta.  

SIIRRY TUOTTOLASKURIIN 

Aiheet: Kannattavuuslaskuri, Infograafit, Liemi- ja kastikelinjastot sekä prosessilaitteet, Liiketoimintakonsepti elintarviketeollisuudelle, Luuliemet ja kastikkeet | Elintarvikkeet ja juomat

Pysy ajan tasalla Coction palveluista ja tapahtumista seuraamaalla uutisiamme ja blogipostauksiamme!  Jaamme täällä kattavasti tietoa Coctio liemi- ja kastikelinjastojen ja -tehtaiden rakentamisesta ja toimituksista sekä tapahtumistamme. Kirjoitamme myös globaalista luuliemitrendistä ja -markkinoista. Uusimmat blogit saat helposti RSS-syötteenä tai tilaamalla uutiset suoraan sähköpostiisi.

Tilaa sähköpostiin

 

Coctio RSS Coctio_RSS_Feed 

Viimeisimmät blogit: