UUTISET JA BLOGIT

Liemi- ja kastikelinjastolle koko maailma on markkina - Team Finland -verkosto apuna

Tanja Immonen | 7.3.2016 13:40

Coctio_liemi-_ja_kastikelinjasto.jpgCoction palvelukonseptissa kiteytyy lihan- ja kalanjalostuksen arvonnousu globaaleilla elintarvikemarkkinoilla. Olemme tähdänneet kansainvälisille markkinoille ensi askeleistamme alkaen, sillä lihan- ja kalanjalostuksen ympäristökuorman vähentäminen ja sivuvirran jatkoprosessointi on noussut yhdeksi merkittävimmistä alan kehityshankkeista ympäri maailmaa.


Liha-, siipikarja- ja kalajalostuksen sivuvirran kuten luiden, jänteiden ja kalanruotojen prosessointi ja jalostaminen kaupallisiksi tuotteiksi merkitsee huikeaa kehitysaskelta ja arvonnousua koko teollisuudelle, kun aiemmin hyödyntämättömät tuotantotähteet ymmärretään arvokkaiksi, uusien tuotteiden markkinoiksi.

Coction liiketoimintamalli tuotantolinjastoineen ja businesspalveluineen tarjoaa elintarviketeollisuudelle ratkaisun muuttaa jalostustähteet tulovirraksi ja uusiksi liiketoimintamahdollisuuksiksi. Tuotantolinjastossa luuraaka-aineista valmistetaan päätuotteina lisäaineettomia liha-, kala-, ja kanaliemiä sekä kastikkeita ja kastikepohjia. Tuotteilla on merkittävä asema alati kasvavalla funktionaalisten, lisäaineettomien elintarvikkeiden markkinoilla. Kun lihan- ja kalanjalostuslaitokset käsittelevät tuhansia, suurimmat tuotantolaitokset jopa kymmeniä tuhansia kiloja luita ja muita jalostustähteitä päivässä, on liemi- ja kastikevalmistuksen luuraaka-aineen tuottavuus huikealla tasolla: linjastolla voidaan valmistaa kymmeniä tuhansia litroja kulinaarisia luuliemiä ja kastikkeita joka päivä. Keitetty luujäännös voidaan edelleen jalostaa kaupallisiksi tuotteiksi, kuten lemmikkien kuivaruoaksi ja viimeinenkin jäännös on hyödynnettävissä elintarviketehtaan omassa lämpöenergiantuotannossa. Lopputuhka on erinomaista lannoitetta. Prosessin lopussa luusivuvirta on hyödynnetty sataprosenttisesti uusiksi tuotteiksi. 

Coction kansainvälistymismatkalla tukenamme on monipuolinen ja osaava Team Finland -verkosto. Team Finland-kumppanit ovat olleet merkittävässä roolissa Coction kansainvälistymisen valmiuksien rakentamisessa. Esimerkiksi Tekesin rahoitus ja Ely-keskuksen kehittämisavustus on auttanut merkittävästi liemilinjaston tuotekehitystä ja pilottitehtaan rakentamista Ylämyllyn tuotantotiloissamme.  Myös Finpro on meille hyvin tärkeä kumppani, sillä se tarjoaa paikallista kohdemarkkinatuntemusta että auttaa uusien asiakas- ja kumppanikontaktien luomisessa. 

 Lue lisää yhteistyöstämme Team Finland-verkoston kanssa >>

Coctio_on_mukana_Food_from_Finland_-vientiohjelmassa.jpg

Aiheet: Luusivuvirran jatkoprosessointi | teknologia, Liiketoimintakonsepti elintarviketeollisuudelle, Luuliemet ja kastikkeet | Elintarvikkeet ja juomat

Pysy ajan tasalla Coction palveluista ja tapahtumista seuraamaalla uutisiamme ja blogipostauksiamme!  Jaamme täällä kattavasti tietoa Coctio liemi- ja kastikelinjastojen ja -tehtaiden rakentamisesta ja toimituksista sekä tapahtumistamme. Kirjoitamme myös globaalista luuliemitrendistä ja -markkinoista. Uusimmat blogit saat helposti RSS-syötteenä tai tilaamalla uutiset suoraan sähköpostiisi.

Tilaa sähköpostiin

 

Coctio RSS Coctio_RSS_Feed 

Viimeisimmät blogit: