UUTISET JA BLOGIT

Liemiprosessista ja kastikkeista kokki tunnetaan

Kai Iiskola | 14.10.2014 9:58

Televisiosta tulvivat mitä erilaisemmat ruokaohjelmat asettavat meille kaikille paineita viikonloppuna tarjottavan aterian suhteen. Varsinkin jos haluaa toteuttaa kokkiohjelman joskus vaativatkin reseptit.

Ohjelmista saa paljon vinkkejä, mutta silti monille herää kysymyksiä. Mistä saan ostettua kaikki reseptin raaka-aineet? Mitähän reseptissä käytettävä ”hyvä kanaliemi” tarkoittaa? Ajaisiko kanaliemikuutio ja vesi saman asian? Onko liemijauheissa hirveästi lisäaineita?

Ruuanvalmistuksessa makuun panostava puntaroi mielessään: Löytyisikö kaupasta valmista aitoa lientä – sellaista, jota kokkiohjelman ammattikokki käyttäisi keittiössään? Kulinaaristen liemien valmistaminen on monivaiheista ja aikaa vievää ammattilaiselle ja vielä vaativampaa omassa keittiössä puuhaavalle amatöörille.

Elintarviketeollisuus ei ole aiemmin pystynyt tarjoamaan vähittäiskaupan hyllylle amatöörikokin toivomia aitoja liemiä, sillä niiden valmistamiseen ei ole ollut teollista osaamista. Ei soveltuvia koneita, laitteita eikä valmistusreseptejä. Siitäkin huolimatta, että liemen keittäminen ei ole mitään rakettitiedettä. Riittää, kun tietää miten aito kulinaarinen liemi pitää keittää, ja rakentaa toimivan keittoprosessin liemen ehdoilla. Liemireseptin löytäminen taas on melko helppoa, sillä keittokirjat ovat täynnä reseptejä usean sadan vuoden ajalta.

Coction kehittämällä liemiprosessilla elintarviketeollisuus voi täyttää ammattikokin vaatimukset ja samalla tuottaa kulinaarisia liemiä keittiöamatöörin tarpeisiin. Ainutlaatuisessa prosessissa valmistettujen liemien laatu ylittää monen huippukokin parhaimmatkin saavutukset. Lopputuote on kuluttajan havittelema käyttövalmis, lisä- ja säilöntäaineeton aito kulinaarinen liemi tai kastike. Sen voi noutaa kaupan hyllystä ja valmistaa helposti kulinaarisen aterian – vaikkapa viikonlopuksi.

Aiheet: Kai Iiskola, Team Coctio, Luuliemet ja kastikkeet | Elintarvikkeet ja juomat

Pysy ajan tasalla Coction palveluista ja tapahtumista seuraamaalla uutisiamme ja blogipostauksiamme!  Jaamme täällä kattavasti tietoa Coctio liemi- ja kastikelinjastojen ja -tehtaiden rakentamisesta ja toimituksista sekä tapahtumistamme. Kirjoitamme myös globaalista luuliemitrendistä ja -markkinoista. Uusimmat blogit saat helposti RSS-syötteenä tai tilaamalla uutiset suoraan sähköpostiisi.

Tilaa sähköpostiin

 

Coctio RSS Coctio_RSS_Feed 

Viimeisimmät blogit: