UUTISET JA BLOGIT

Miksi luuliemi on niin suosittua?

Kai Iiskola | 16.6.2015 8:00


Terveellinen ja maukas luuliemi juomana ja ruokien maustajana

Bone_broth_drink_USA:ssa luuliemen kysyntä noudattaa osto- ja käyttötavoissaan tämän päivän valveutuneiden kuluttajien odotuksia ja tarpeita. Terveys- ja trenditietoiset amerikkalaiset siemailevatkin ravinteikasta ja maukasta luulientä paperimukeissa aamuisin take awayna matkalla töihin, välipalana ja palautusjuomana urheilusuorituksen jälkeen viherpirtelöiden ja -terveyssmoothien sijaan. Lihakauppiailta ostetaan tuoreita luita, joista kotona keitetään luulientä juomaksi sekä kotiruokien maustajaksi.


Vaihtaisitko aamukahvisi luuliemeen?

Aamiaisella amerikkalainen nauttii entistä useammin kahvin sijaan ravinteikkaan liemijuoman yrteillä tai chilillä maustettuna. Proteiinipitoinen liemi voidaan nauttia aamupalaksi myös hyytelömäisessä muodossa jogurtin ja myslin kera. (Hyytelömäinen koostumus saadaan liemen jäähtyessä, jolloin luun sisältämä gelatiini jähmettyy).

bone_broth_jelly

Kuluttajille luuliemi on paluu luonnollisten ravintoaineiden äärelle, jota esi-isämmekin ovat nauttineet. Luuydin on alkuperäisintä ihmisen ruokaa. Luuytimen rasva on kertatyydyttymätöntä, ja se sisältää useita ravintoaineita ja kasvutekijöitä terveelliseen ruokavalioon.

Aitoa lihalientä arvostetaan sen ravintorikkauden ja monipuolisten terveysvaikutusten vuoksi. Ennen kaikkea siitä saa maukasta ruokaa. Paleoruokavalio on yksi suosituimmista ruokavalioista Yhdysvalloissa juuri nyt. Liemi on olennainen osa ruokavaliota, jossa painopiste on ravinteikkailla, mahdollisimman vähän prosessoiduilla ruoilla. Ihon kerrotaan hehkuvan terveyttä luuliemen ansiosta.

Los Angeles Lakersin joukkueen ravitsemusterapeutti Cate Shanahan otti joukkueen ruokavalioon luuliemen mukaan kolme vuotta sitten. Pelaajista Kobe Bryant hypettää liemen terveysvaikutuksia. Se on auttanut häntä toipumaan venähdyksistä, joita hänellä on ollut useita sekä antanut mahdollisuuden keskittyä pelaamiseen ja koripallouran jatkumiseen. Lue tästä lisää Kobe Bryantin ajatuksia luuliemestä.

 

Lue lisää maailmalla vallitsevasta luuliemitrendistä:


Aiheet: Terveellisen kotiruokakulttuurin edistäminen, Luuliemet ja kastikkeet | Elintarvikkeet ja juomat

Pysy ajan tasalla Coction palveluista ja tapahtumista seuraamaalla uutisiamme ja blogipostauksiamme!  Jaamme täällä kattavasti tietoa Coctio liemi- ja kastikelinjastojen ja -tehtaiden rakentamisesta ja toimituksista sekä tapahtumistamme. Kirjoitamme myös globaalista luuliemitrendistä ja -markkinoista. Uusimmat blogit saat helposti RSS-syötteenä tai tilaamalla uutiset suoraan sähköpostiisi.

Tilaa sähköpostiin

 

Coctio RSS Coctio_RSS_Feed 

Viimeisimmät blogit: