UUTISET JA BLOGIT

Onko Coction liemivalmistusteknologia uusi vai ei?

Tanja Immonen | 5.1.2016 14:00

Useimmin kysytyt kysymykset ja vastaukset Coction liemivalmistusteknologiasta

Coctio_method_5000_kg_of_bone_by-products_turned_into_income_.jpg

Teemoina Coction liemivalmistusteknologia, luusivuvirran hyödyntäminen ja jatkoprosessointi luuliemien ja kastikkeiden valmistuksen ohella nousevat usein keskusteluissa esille lihanjalostajien ja valmisruokateollisuuden kanssa.

Nämä keskustelut innoittivat meitä jakamaan tiedon myös blogissamme kaikkien lukijoidemme kanssa Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset muodossa.


Usein kysytyt kysymykset ja Vastaukset: 

1. Onko Coction käyttämä teknologia luuliemien teollisessa valmistuksessa uusi vai ei? Mikä on sen uutuusarvo liha-, siipikarja- ja kalanjalostusteollisuudelle?

Itsessään liemien teollinen valmistus ei ole uutta, onhan markkinoilla kaikkien tuntemat ja käyttämät perinteiset lihaliemikuutiot, fondit ja tiivisteet. Coction uutuusarvo liemi- ja kastikemarkkinoille on moderni valmistusmenetelmä, joka perustuu aitoon, perinteiseen keittoprosessiin, jossa luista hitaasti hauduttamalla valmistetaan maukkaita ja ravinteikkaita liemiä ja kastikkeita. Olemme päivittäneet teollisen liemi- ja kastikevalmistusprosessin cleantechin aikakaudelle, jossa yhdistyvät keittiömestarin keittotaito ja asiantuntijuus, perinteikäs luuliemien ja kastikkeiden keittoprosessi, luuraaka-aineen maksimaalinen hyötysuhde, automaatio sekä digitalisaatio. 

Keskeiset näkökohdat, kuinka Coction valmistusmenetelmä eroaa ns. perinteisistä entsyymipohjaisista valmistusmenetelmistä:

  1. Coctio liemivalmistusprosessi on täysin puhdas - siinä ei käytetä entsyymejä ja lopputuote on lisä- ja säilöntäaineeton. Keittoprosessi noudattaa perinteistä luista keitettävää liemivalmistusprosessia, jossa mausteet, yrtit ja juurekset, kuten porkkanat ja sipulit viimeistelevät liemien, keittojen ja kastikkeiden täyteläisen maun ja rakenteen.
  1. Coctio-menetelmän liemireseptiikka pohjautuu korkealaatuiseen keittiömestarin oppeihin ja keittotaitoitoon
  1. Coctio-prosessissa elintarviketeollisuuden luusivuvirta voidaan hyödyntää moninkertaiseksi liiketoiminnaksi ja arvotuotteiksi, kun myös keittoprosessin jälkeinen luujäännös voidaan jatkojalostaa.

Edelläkävijänä Coctio on tuonut markkinoille tuotantolinjastot aitojen, luista valmistettavien liemien ja kastikkeiden teolliseen valmistukseen ja luujäännöksen prosessointiin. Ennen Coction teknologiaa markkinoilla ei ole ollut tarpeeseen soveltuvaa ja keittiömestarin keittotaitoon pohjautuvaa teknologiaa saatavissa.

2. Mitä uutta liiketoimintaa Coction teknologia tarjoaa lihan- ja kalanjalostus- sekä valmisruokateollisuudelle?

Coctio liiketoimintakonsepti on tuottava prosessi hyödyntää ja jatkojalostaa elintarviketeollisuuden luut useiksi arvotuotteiksi ja kasvattaa liiketoimintaa. Pääprosessissa luista keitetään liemiä (kuten liha-, vasikan-, kana- ja kalaliemiä), käyttövalmiita kastikkeita (Bearnaisekastike, Hollandaise) sekä demi-glace kastikepohjia. 

Kai Iiskolan keittiömestarin keittomenetelmällä teurastamot, liha- ja kalajalostus sekä valmisruokateollisuus voivat täyttää Michelin-tähden ravintolan keittiömestarin vaatimukset valmistaessaan liemi- ja kastiketuotteita kuluttajille ja ravitsemistoimialalle. Lopputuote on kuluttajan ja ravintolakokin havittelema käyttövalmis, lisä- ja säilöntäaineeton aito kulinaarinen liemi, keitto tai kastike, jota voi nauttia sellaisenaan tai käyttää ruoanvalmistuksessa korostamaan ruoan makua ja rakennetta. 

Luista valmistetut lisäaineettomat lihaliemet ja kastikkeet sopivat erinomaisesti myös lemmikkieläinruokien valmistukseen (märkäruoka). Proteiinipitoinen, luontaista gelatiinia sisältävä luuliemi ja kastike tuo koiran- ja kissanruokiin maittavuutta, rakennetta ja ravinteikkuutta.

Luujäännöksen käsittelyprosessissa luujäännös voidaan kuivata, erotella ja prosessoida liha- ja luujauheeksi. Proteiinipitoinen lihajauhe on yksi terveellisen lemmikkieläinruoan raaka-aineista (kuivaruoka). Luujauhe voidaan edelleen polttaa ja tuhka hyödyntää tehtaan lämpöenergian tuotannossa tai lannoitteena.

3. Miten on mahdollista, että lisäaineettomien luuliemien ja kastikkeiden teollinen valmistusprosessi on tuotu markkinoille vasta nyt, vaikka kodeissa ympäri maailman on luista keitetty lientä jo vuosituhansia?

Tähän on hieman haastavaa vastata, kuitenkin kun eri valmistusmenetelmillä lihaliemiä, fondeja ja kastikkeita on jo valmistettu kauan. Coctio liemilinjasto edustaa uusinta suljettua ja automatisoitua tuotantoprosessia, joka takaa lopputuotteiden korkean Chef-tason laadun. Muita vastaavia liemi- ja kastikevalmistuksen tuotantolinjoja avaimet käteen -palveluna ei ole markkinoilla.

Miksi Coction teknologia on ensimmäinen laatuaan?

Näkemyksemme on, että ikivanha liemenkeittoprosessi on ollut vaikea siirtää teolliseksi tuotantoprosessiksi sellaisenaan, koska reseptiikka, optimaalinen luiden määrä ja keittoaika sekä lopputuotteiden laatu vaativat asiantuntevan osaamisen ja tietotaidon sekä keittoprosessiin soveltuvat laitteet. Keittiömestaritason liemivalmistustaitoa ja laiteteknologiaa ei ole markkinoilla aiemmin yhdistetty. Coction liemi- ja kastikelinjasto tuotantoprosesseineen on ollut liemimestari Kai Iiskolan useiden ansioituneiden työvuosien ja asiantuntemuksen tulos.

4. Onko mahdollista, että tämä tekniikka on jo toteutettu markkinoilla olevien liemivalmistajien parissa?

Keittiömestarin keittotaitoon ja asiantuntemukseen pohjautuvaa suljettua ja automatisoitua teollista tuotantomenetelmää ei ole ollut aikaisemmin markkinoilla.

Katso video tuotantomenetelmästä ja liemilinjastosta: 

 
 
 
 
 
 
 
Plays
422
Share0

 

Etkö saanut vastausta mieltä askarruttavaan kysymykseen? Lähetä kysymyksesi luusivuvirran prosessoinnista, liemivalmistusteknogiasta ja liemiliiketoiminnasta meille täyttämällä alla oleva kommentointilomake tai yhteydenottolomake. Vastaamme mielellämme kysymyksiin ja päivitämme UKK -listaa. 

Aiheet: UKK ja vastaukset | Liemivalmistusmenetelmä, Liemi- ja kastikelinjastot sekä prosessilaitteet, Luusivuvirran jatkoprosessointi | teknologia, Liiketoimintakonsepti elintarviketeollisuudelle, Luuliemet ja kastikkeet | Elintarvikkeet ja juomat

Pysy ajan tasalla Coction palveluista ja tapahtumista seuraamaalla uutisiamme ja blogipostauksiamme!  Jaamme täällä kattavasti tietoa Coctio liemi- ja kastikelinjastojen ja -tehtaiden rakentamisesta ja toimituksista sekä tapahtumistamme. Kirjoitamme myös globaalista luuliemitrendistä ja -markkinoista. Uusimmat blogit saat helposti RSS-syötteenä tai tilaamalla uutiset suoraan sähköpostiisi.

Tilaa sähköpostiin

 

Coctio RSS Coctio_RSS_Feed 

Viimeisimmät blogit: