UUTISET JA BLOGIT

Prosessikuva lisäarvoa tuottavasta Coctio liiketoimintakonseptista

Tanja Immonen | 10.8.2016 13:53

Coctio liiketoimintakonseptin avulla liha- ja kalajalostuksen sivutuotteet, kuten luujakeet, muutetaan uusiksi tulonlähteiksi ja kaupallisiksi arvotuotteiksi. Havainnollistimme arvoa tuottavan konseptin visuaaliseksi prosessikuvaksi, jotta voit tutkia luiden jalostusarvoa, valmistusmenetelmää sekä tuotantolinjaston laitemoduuleja entistä paremmin.

Prosessikuva lisäarvoa tuottavasta Coctio liiketoimintakonseptista

(Avaa englanninkielinen pdf klikkaamalla kuvaa) 


Koostimme myös vastaukset kysymyksiin liittyen Coctio-konseptin  lopputuotteiden markkinoista, valmistusmenetelmästä sekä tuotantolinjaston kapasiteettivaatimuksista: 

Millaiset ovat Coctio-menetelmällä valmistettujen lopputuotteiden markkinat?

 1. Lisäaineettomat liha- ja kalaliemet, kastikkeet ja demi-glace kastikepohjat kuluttajamarkkinoille
 2. Lisäaineettomat liha- ja kalaliemet, kastikkeet ja demi-glace kastikepohjat HORECA-sektorille ja valmisruokateollisuudelle 
 3. Puhdas rasva (öljy) raaka-aineeksi biodieselin tuotantoon
 4. Puhdas rasva raaka-aineeksi elintarviketeollisuuteen
 5. Puhdas rasva raaka-aineeksi kosmetiikka- ja lääketeollisuuteen
 6. Kuivattu liha- ja kalaproteiini lemmikkieläinten kuivaruoan
  raaka-aineeksi
 7. Kuivattu liha- ja kalaaproteiini elintarviketeollisuuden raaka-aineeksi
 8. Kuivattu luujauho lannoitevalmisteiksi

Elintarvikevalmistajille konsepti mahdollistaa luiden arvotuotantoon siirtymisen asteittain aloittaen vaikkapa pienemmällä kapasiteetilla ja siihen soveltuvalla tuotantolinjastokokoonpanolla, esimerkiksi liemilinjastolla (sisältäen haihturin tai ilman). Luiden kuivausmenetelmä (SHS kuivainlaitteisto) on konseptin toinen merkittävä sivujakeiden arvoa nostava prosessilaitteisto, jonka elintarvikevalmistajat tai muun teollisuuden yritykset voivat hankkia joko yksittäisenä laitteistona sivujakeiden käsittelyyn tai yhdistettynä Coctio liemi- ja kastikelinjastoon keittoprosessin jälkeisen luujäännöksen kuivaukseen ja jatkojalostukseen. 

Mitkä ovat liemi- ja kastiketuotantolinjaston minimi luuraaka-aine- ja kapasiteettivaatimukset?

Liemien ja kastikkeiden teollinen keittoprosessi voidaan käynnistää yhden kattilamoduulin tuotantolinjastolla, jossa yhden valmistuserän raaka-ainetarve on 3000 – 3500 kg luita ja vettä samassa suhteessa. Päivittäinen luuraaka-ainevolyymi ja lopputuotteiden kapasiteettitavoite määrittelevät yhdessä lopullisen linjastokokoonpanon. Kysynnän kasvaessa ja liiketoiminnan laajentuessa uusille markkinasegmenteille, tuotantokapasiteettia voidaan helposti kasvattaa lisäämällä kattila- ja uunimoduuleja linjastoon.

Yksi valmistuserä tuottaa:

 • Noin 4 500 litraa valmista lientä tai 1 200-1500 litraa valmista, tiivistettyä kastiketta tai kastikepohjaa (kastikereseptiikan haihdutusasteen mukaan)
 • Noin 500 kg puhdasta rasvaa, (n. 10-15% raakaluun painosta)
 • Noin 2000 kg kuivaproteiinia (liha/kala) (n. 50% raakaluun painosta)

Millainen tuotantolinjasto tai mitkä laitemoduulit soveltuvat liiketoimintaasi ja minkä suuruisesta investoinnista puhutaan?

Käänny meidän puoleemme! Tarkan tarvekartoituksen jälkeen saat mm. kapasiteetti-, tuotto- ja investointilaskelmat tuotantolinjaston tai tehtaan perustamishankkeen tueksi.


Lisää usein kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen >>
 

Aiheet: UKK ja vastaukset | Liemivalmistusmenetelmä, Liemi- ja kastikelinjastot sekä prosessilaitteet, Luusivuvirran jatkoprosessointi | teknologia, Liiketoimintakonsepti elintarviketeollisuudelle, SHS kuivausmenetelmä ja kuivainlaitteisto

Pysy ajan tasalla Coction palveluista ja tapahtumista seuraamaalla uutisiamme ja blogipostauksiamme!  Jaamme täällä kattavasti tietoa Coctio liemi- ja kastikelinjastojen ja -tehtaiden rakentamisesta ja toimituksista sekä tapahtumistamme. Kirjoitamme myös globaalista luuliemitrendistä ja -markkinoista. Uusimmat blogit saat helposti RSS-syötteenä tai tilaamalla uutiset suoraan sähköpostiisi.

Tilaa sähköpostiin

 

Coctio RSS Coctio_RSS_Feed 

Viimeisimmät blogit: