UUTISET JA BLOGIT

Pysy ajan tasalla Coction palveluista ja tapahtumista seuraamaalla uutisiamme ja blogipostauksiamme!  Jaamme täällä kattavasti tietoa Coctio liemi- ja kastikelinjastojen ja -tehtaiden rakentamisesta ja toimituksista sekä tapahtumistamme. Kirjoitamme myös globaalista luuliemitrendistä ja -markkinoista. Uusimmat blogit saat helposti RSS-syötteenä tai tilaamalla uutiset suoraan sähköpostiisi.

Tilaa

 


Coctio RSS
 Coctio_RSS_Feed 

Blogisarja 7: Lemmikkieläinruokateollisuus & Coctio-lopputuotteet

Tanja Immonen | 12.10.2016 12:55Lemmikkieläinruokateollisuus on huimassa kasvussa. GfK:n tuoreen markkina-analyysin mukaan noin 60 miljardin euron lemmikkiruokamarkkinat kasvoivat maailmanlaajuisesti noin 4% vuonna 2015. Kokonaismarkkinasta USA:n ja Euroopan osuus on noin kaksi kolmasosaa. Koiranruokaostot edustavat noin 80% kotitalouksien ruokamenoista. Pelkästään Euroopassa on noin 650 lemmikkieläinruokatehdasta, jotka tuottavat noin 9 miljoonaa tonnia ruokaa vuodessa (fediaf, Euroopan Pet Food Industry Federation). Markkinat ja asiakkaiden vaatimukset koiran- ja kissanruokien ravitsemuksellisuudesta, terveysvaikutuksista, luonnollisuudesta ja valmistuksen läpinäkyvyydestä kasvavat koko ajan ja ohjaavat markkinaa enenevissä määrin lisäaineeettomien ruokien monipuolistumiseen.

Coctio-menetelmällä valmistetut liha- ja kalaliemet sekä kuivattu liha- ja kalaproteiini sopivat teollisen lemmikkieläinruoan valmistuksen raaka-aineiksi täydellisesti. Lisäaineettomat Coctio-lopputuotteet nostavat koirien ja kissojen kuiva- ja märkäruokien, makkaroiden ja makupalojen ravintoarvoa ja maittavuutta, jotka kaikki yhdessä tukevat lemmikkien hyvinvointia ja ylläpitää niiden kuntoa läpi elämän. 

Jukka Rovamaa tutki lemmikkieläinruokabusinestä ja koosti kaksiosaisen markkina-analyysin liha- ja kalateollisuuden sivuvirtojen hyödyntämisen näkökulmasta. Lue Jukan englanninkieliset artikkelit: 

 1. Liha- ja kalateollisuuden sivutuotteet tarjoavat kasvua lemmikkieläinruokateollisuudelle

2. Kuivaproteiini (liha-ja kalaproteiini; rendered meat and fish meal) lemmikkieläinruokien ainesosana ja sen markkinat

Lue lisää

Blogisarja 6: Luuliemipohjaiset ruoka- ja juomatuotteet kirimässä Euroopan markkinoille!

Tanja Immonen | 1.8.2016 11:31

Blogisarjan pääosassa tällä kertaa on Euroopan kasvavat liemimarkkinat. Millaiset ovat luuliemipohjaisten tuotteiden markkinat kuluttajille, HoReCa-toimialalle sekä valmisruokateollisuudelle? Mitkä ovat olleet menestymisen avaimet aitojen luista valmistettavien liha- ja kalaliemituotteiden markkinoilla Amerikassa? 

Avaamme Euroopan liemikategorian markkinoita lukuina, trenditaustoina, nykyisenä tarjontana ja ennusteina. Maailmalla luuliemitrendin siivittämänä aidot liha- ja kalaliemet juomina, valmisaterioina, esimerkiksi yrteillä maustettuina keittoina ja kotikeittiön perusraaka-aineena ovat parissa vuodessa kasvattaneet suosiotaan niche-tuotteista kohti valtavirtatuotteita. Liha- ja kalaliemipohjaisten elintarvikkeiden markkinat ovat auki uusille tuottajille ja liemibrändeille Euroopassa - ja Suomessa. 

Lue lisää

Blogisarja, osa 5: Kuivaus nostaa luiden jalostusarvon 100 % – luut liha- ja kalaproteiiniksi

Kai Iiskola | 18.5.2016 14:54

Sarjan edelliset osat ovat käsitelleet luiden arvonnousua liemiliiketoiminnan näkökulmasta: olemme esitelleet luuliemien ja kastikkeiden valmistusprosessin ja liemilinjaston moduulilaitteet, eläinrasvan käsittelyn, linjaston automaatiojärjestelmän sekä viimeksi linjaston asennuksen valmiusasteen.

Tässä osassa siirrymme luiden kuivausmenetelmään, joka on toinen merkittävä luiden arvoa nostava prosessi elintarviketeollisuuden luusivuvirtojen kokonaishallinnassa. Luiden kuivaus kasvattaa luiden jalostusarvon 100 prosenttiin kun luut käsitellään eri kuivajakeiksi, kuten valkuaispitoiseksi kuivaproteiiniksi, samalla kun elintarviketehtaan luujätemäärät vähenevät minimiin.

Lue lisää

Blogisarja, osa 4: Liemi- ja kastikelinjaston valmistuminen loppumetreillä – tuotetestaus- ja koeajotapahtumat kesäkuussa

Kai Iiskola | 2.5.2016 13:47

Nyt on oiva hetki päivittää liemilinjaston valmiusaste, sillä tuotantolinjaston asennustyöt ovat edenneet viimeiselle kuukaudelle. Tammikuun blogikirjoituksen jälkeen kolmessa kuukaudessa linjaston valmistuminen on edennyt lähes suunnitellusti valmiusasteen ollessa nyt toukokuun alussa 93 %. Automaation osalta laitemoduulikohtaiset ohjaukset ovat valmiit uunia ja luunsiirtoa lukuun ottamatta.

Lue lisää

Blogisarja, osa 3: Käyttäjäystävällinen liemenvalmistuksen automaatiojärjestelmä - ohjaus ja valvonta myös tablet-laitteilla

Tanja Immonen | 22.3.2016 10:48

Laitemoduulikohtainen automatiikka ja keittoprosessin etäohjaus ja -valvonta tableteilla varmistavat lihaliemien ja kastikkeiden kulinaariset maut 

Blogisarjan kolmannessa osassa pääosassa on Coctio liemi- ja kastikelinjaston automaatiojärjestelmä ja sen käyttäjäystävällisyys liemitehtaan tuotanto- ja huoltohenkilöstölle: kuinka liha-, kala- ja kasvisliemien sekä kastikkeiden tuotantoprosessia ja laitemoduuleita ohjataan ja valvotaan laitekohtaisten kosketusnäyttöjen ja tablet-tietokoneiden avulla. 

Kuva 1 ja 2 (yllä ja alla): Liemitehtaassa tuotanto- ja huoltohenkilöstön on helppo seurata reaaliajassa liemen- ja kastikkeenvalmistusta ja laitemoduulien toimintaa laitteen kosketusnäyttöpaneelista sekä etänä käyttäen esimerkiksi tablet-tietokonetta.

Lähestyn käytettävyyttä elintarviketehtaan akuutilla tuotannonkeskeytys-tilanteella: Miten kävisi tuotannon, jos yhden tietokoneen takana oleva automaatiojärjestelmä ohjaa kaikkia linjaston laitteita ja koko valmistusprosessia ja se rikkoutuu? Tällöin koko tuotantoprosessi pysähtyisi ja pahimmassa tapauksessa tuotanto keskeytyisi usean päivän ajaksi. Korjaustoimenpiteet ovat  välttämättömät, mutta voivat olla kallis ja aikaa vievä vaihe. Harmillisesti myös asiakastilaukset voivat viivästyä. 

Lue lisää

Blogisarjan 2. osa: Uusi tapa käsitellä eläinrasva

Tanja Immonen | 17.2.2016 15:43

LIEMEN JA ELÄINRASVAN FILTERÖINTIYKSIKKÖ

Uutta liiketoimintaa luusivuvirrasta –blogisarjan ensimmäisessä osassa kirjoitimme yhteenvedon liemilinjaston laitteista ja niiden valmiusasteesta. Laiteyhteenvedossa oli mukana liemen ja eläinrasvan filteröintiyksikkö. Lupasimme tehdä rasvan filteröinnistä oman jutun laitekuvineen, koska eläinrasvan käsittely, erottelu ja puhdistus on yksi tärkeimmistä prosessin vaiheista Coctio liemi- ja kastikevalmistuksessa.

Esimerkiksi keitettäessä yhdessä kattilassa erä lihalientä (3000-3500 naudan luita raaka-aineena), prosessissa valmistuu noin 4500 litraa lihalientä ja eläinrasvaa 250-400 litraa. Teollisessa valmistuksessa on osattava ja hallittava oikea keittotekniikka yksityiskohtaisesti, jotta ymmärretään ja tiedetään mitkä tekijät ja miten ne vaikuttavat liemen ja rasvan käyttäytymiseen ja erottumiseen keittoprosessin aikana.

Lue lisää

Uutta liiketoimintaa luusivuvirrasta – blogisarja alkaa! OSA 1.

Tanja Immonen | 29.1.2016 9:00

Oletko suunnittelemassa elintarviketeollisuuden luusivuvirralle jatkokäsittelyprosessia tai haluatko uutta liiketoimintaa luista valmistettavien liemien ja kastikkeiden teollisesta valmistuksesta?

Moniosainen blogisarja keskittyy Coctio tuotantolinjaston ja sen tarjoaman uuden liiketoiminnan esittelyyn eri näkökulmista. Esittelemme linjaston valmistumisen vaiheita sekä kerromme, kuinka lihanjalostus ja elintarviketeollisuuden sivutuotteiden kierrätyslaitokset voivat nopeasti luoda uutta liiketoimintaa ja tulovirtaa prosessoimalla luusivuvirta suuren markkinapotentiaalin lopputuotteiksi, kuten kana-, kala- ja lihaliemiksi sekä kastikkeiksi

Seuraa ja osallistu tuotantolinjaston valmistumiseen blogisarjamme kautta seuraavien neljän, viiden kuukauden aikana. Voit vapaasti kommentoida ja lähettää kysymyksiä blogin lopussa olevalla lomakkeella tai sähköpostitse

Ensimmäiseen osaan teimme yhdessä projektipäällikkö Esa Puhakan kanssa yhteenvedon paraikaa rakenteilla olevan liemilinjaston ja siihen kuuluvien laitteiden valmistumisvaiheista. Laitteiden valmiusaste perustuu viikon 3/2015 tilanteeseen.

Lue lisää