UUTISET JA BLOGIT

Pysy ajan tasalla Coction palveluista ja tapahtumista seuraamaalla uutisiamme ja blogipostauksiamme!  Jaamme täällä kattavasti tietoa Coctio liemi- ja kastikelinjastojen ja -tehtaiden rakentamisesta ja toimituksista sekä tapahtumistamme. Kirjoitamme myös globaalista luuliemitrendistä ja -markkinoista. Uusimmat blogit saat helposti RSS-syötteenä tai tilaamalla uutiset suoraan sähköpostiisi.

Tilaa

 


Coctio RSS
 Coctio_RSS_Feed 

Prosessikuva lisäarvoa tuottavasta Coctio liiketoimintakonseptista

Tanja Immonen | 10.8.2016 13:53

Coctio liiketoimintakonseptin avulla liha- ja kalajalostuksen sivutuotteet, kuten luujakeet, muutetaan uusiksi tulonlähteiksi ja kaupallisiksi arvotuotteiksi. Havainnollistimme arvoa tuottavan konseptin visuaaliseksi prosessikuvaksi, jotta voit tutkia luiden jalostusarvoa, valmistusmenetelmää sekä tuotantolinjaston laitemoduuleja entistä paremmin.

Lue lisää

Video: Tuotantoprosessi luuraaka-aineesta liha- ja kalaliemiksi sekä kastikkeiksi

Tanja Immonen | 11.6.2016 7:28

Katso uunituore video tuotantoprosessista, kun Coctio liemilinjastossa naudanluista valmistetaan keittiömestarimenetelmällä maukasta ja aitoa lihalientä! 

Lue lisää

Video: Tiimimme tuotantolinjastojen suunnittelun ja rakentamisen parissa

Tanja Immonen | 11.6.2016 7:24

Katso uusi video tiimistämme tuotantolinjastojen suunnittelun ja rakentamisen parissa!

Lue lisää

Blogisarja, osa 5: Kuivaus nostaa luiden jalostusarvon 100 % – luut liha- ja kalaproteiiniksi

Kai Iiskola | 18.5.2016 14:54

Sarjan edelliset osat ovat käsitelleet luiden arvonnousua liemiliiketoiminnan näkökulmasta: olemme esitelleet luuliemien ja kastikkeiden valmistusprosessin ja liemilinjaston moduulilaitteet, eläinrasvan käsittelyn, linjaston automaatiojärjestelmän sekä viimeksi linjaston asennuksen valmiusasteen.

Tässä osassa siirrymme luiden kuivausmenetelmään, joka on toinen merkittävä luiden arvoa nostava prosessi elintarviketeollisuuden luusivuvirtojen kokonaishallinnassa. Luiden kuivaus kasvattaa luiden jalostusarvon 100 prosenttiin kun luut käsitellään eri kuivajakeiksi, kuten valkuaispitoiseksi kuivaproteiiniksi, samalla kun elintarviketehtaan luujätemäärät vähenevät minimiin.

Lue lisää

Blogisarja, osa 4: Liemi- ja kastikelinjaston valmistuminen loppumetreillä – tuotetestaus- ja koeajotapahtumat kesäkuussa

Kai Iiskola | 2.5.2016 13:47

Nyt on oiva hetki päivittää liemilinjaston valmiusaste, sillä tuotantolinjaston asennustyöt ovat edenneet viimeiselle kuukaudelle. Tammikuun blogikirjoituksen jälkeen kolmessa kuukaudessa linjaston valmistuminen on edennyt lähes suunnitellusti valmiusasteen ollessa nyt toukokuun alussa 93 %. Automaation osalta laitemoduulikohtaiset ohjaukset ovat valmiit uunia ja luunsiirtoa lukuun ottamatta.

Lue lisää

Blogisarja, osa 3: Käyttäjäystävällinen liemenvalmistuksen automaatiojärjestelmä - ohjaus ja valvonta myös tablet-laitteilla

Tanja Immonen | 22.3.2016 10:48

Laitemoduulikohtainen automatiikka ja keittoprosessin etäohjaus ja -valvonta tableteilla varmistavat lihaliemien ja kastikkeiden kulinaariset maut 

Blogisarjan kolmannessa osassa pääosassa on Coctio liemi- ja kastikelinjaston automaatiojärjestelmä ja sen käyttäjäystävällisyys liemitehtaan tuotanto- ja huoltohenkilöstölle: kuinka liha-, kala- ja kasvisliemien sekä kastikkeiden tuotantoprosessia ja laitemoduuleita ohjataan ja valvotaan laitekohtaisten kosketusnäyttöjen ja tablet-tietokoneiden avulla. 

Kuva 1 ja 2 (yllä ja alla): Liemitehtaassa tuotanto- ja huoltohenkilöstön on helppo seurata reaaliajassa liemen- ja kastikkeenvalmistusta ja laitemoduulien toimintaa laitteen kosketusnäyttöpaneelista sekä etänä käyttäen esimerkiksi tablet-tietokonetta.

Lähestyn käytettävyyttä elintarviketehtaan akuutilla tuotannonkeskeytys-tilanteella: Miten kävisi tuotannon, jos yhden tietokoneen takana oleva automaatiojärjestelmä ohjaa kaikkia linjaston laitteita ja koko valmistusprosessia ja se rikkoutuu? Tällöin koko tuotantoprosessi pysähtyisi ja pahimmassa tapauksessa tuotanto keskeytyisi usean päivän ajaksi. Korjaustoimenpiteet ovat  välttämättömät, mutta voivat olla kallis ja aikaa vievä vaihe. Harmillisesti myös asiakastilaukset voivat viivästyä. 

Lue lisää

Blogisarjan 2. osa: Uusi tapa käsitellä eläinrasva

Tanja Immonen | 17.2.2016 15:43

LIEMEN JA ELÄINRASVAN FILTERÖINTIYKSIKKÖ

Uutta liiketoimintaa luusivuvirrasta –blogisarjan ensimmäisessä osassa kirjoitimme yhteenvedon liemilinjaston laitteista ja niiden valmiusasteesta. Laiteyhteenvedossa oli mukana liemen ja eläinrasvan filteröintiyksikkö. Lupasimme tehdä rasvan filteröinnistä oman jutun laitekuvineen, koska eläinrasvan käsittely, erottelu ja puhdistus on yksi tärkeimmistä prosessin vaiheista Coctio liemi- ja kastikevalmistuksessa.

Esimerkiksi keitettäessä yhdessä kattilassa erä lihalientä (3000-3500 naudan luita raaka-aineena), prosessissa valmistuu noin 4500 litraa lihalientä ja eläinrasvaa 250-400 litraa. Teollisessa valmistuksessa on osattava ja hallittava oikea keittotekniikka yksityiskohtaisesti, jotta ymmärretään ja tiedetään mitkä tekijät ja miten ne vaikuttavat liemen ja rasvan käyttäytymiseen ja erottumiseen keittoprosessin aikana.

Lue lisää

Uutta liiketoimintaa luusivuvirrasta – blogisarja alkaa! OSA 1.

Tanja Immonen | 29.1.2016 9:00

Oletko suunnittelemassa elintarviketeollisuuden luusivuvirralle jatkokäsittelyprosessia tai haluatko uutta liiketoimintaa luista valmistettavien liemien ja kastikkeiden teollisesta valmistuksesta?

Moniosainen blogisarja keskittyy Coctio tuotantolinjaston ja sen tarjoaman uuden liiketoiminnan esittelyyn eri näkökulmista. Esittelemme linjaston valmistumisen vaiheita sekä kerromme, kuinka lihanjalostus ja elintarviketeollisuuden sivutuotteiden kierrätyslaitokset voivat nopeasti luoda uutta liiketoimintaa ja tulovirtaa prosessoimalla luusivuvirta suuren markkinapotentiaalin lopputuotteiksi, kuten kana-, kala- ja lihaliemiksi sekä kastikkeiksi

Seuraa ja osallistu tuotantolinjaston valmistumiseen blogisarjamme kautta seuraavien neljän, viiden kuukauden aikana. Voit vapaasti kommentoida ja lähettää kysymyksiä blogin lopussa olevalla lomakkeella tai sähköpostitse

Ensimmäiseen osaan teimme yhdessä projektipäällikkö Esa Puhakan kanssa yhteenvedon paraikaa rakenteilla olevan liemilinjaston ja siihen kuuluvien laitteiden valmistumisvaiheista. Laitteiden valmiusaste perustuu viikon 3/2015 tilanteeseen.

Lue lisää

Onko Coction liemivalmistusteknologia uusi vai ei?

Tanja Immonen | 5.1.2016 14:00

Useimmin kysytyt kysymykset ja vastaukset Coction liemivalmistusteknologiasta

Teemoina Coction liemivalmistusteknologia, luusivuvirran hyödyntäminen ja jatkoprosessointi luuliemien ja kastikkeiden valmistuksen ohella nousevat usein keskusteluissa esille lihanjalostajien ja valmisruokateollisuuden kanssa.

Nämä keskustelut innoittivat meitä jakamaan tiedon myös blogissamme kaikkien lukijoidemme kanssa Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset muodossa.

Lue lisää

KOLMEN MODUULIN UUNI JA HAIHTURI SAAPUIVAT ASENNUKSEEN

Tanja Immonen | 23.12.2015 12:09

Coctiossa oli mielenkiintoinen päivä eilen, kun  14 tonnia painava kolmen moduulin uuni ja 7 metriä korkea haihturi siirrettiin nosturilla tuotantohalliimme.  Loistavaa siirtotyötä! 

Pian asentajamme pääsevät näiden moduulilaitteiden asennustöiden pariin. 

Katso kuvasarjamme laitteiden siirrosta. Samalla esimakua tulevasta liemilinjaston valmistuminen vaihe vaiheelta -blogisarjastamme. 

Lue lisää

Infograafi: Elintarviketeollisuuden luusivuvirrat tuottavaksi liiketoiminnaksi

Kai Iiskola | 29.10.2015 13:54

Onko yrityksessänne jo selvitetty, kuinka voitte hyödyntää liiketoiminnassanne lihan- ja kalanjalostuksen luusivuvirrat tuotannon raaka-aineena, luiden hävittämisen ja tuhoamisen sijaan? Entä miten luuraaka-aineesta valmistetaan uusia käyttökohteita ja lopputuotteita sekä tehdään tuottavaa liiketoimintaa? Millaisia vaihtoehtoja on muuttaa aiemmin tuottamaton kuluerä – luut - jatkuvaksi tulovirraksi?

Havainnollistimme infograafiin (postauksen lopussa) Coctio-liemilinjaston tarjoamat liiketoimintamahdollisuudet ja businessarvon elintarviketeollisuudelle, kun luut hyödynnetään kokonaistaloudellisesti ja niistä valmistetan kulinaarisia liemiä ja muita lopputuotteita. 

Lue lisää

Liemi- ja kastikelinjastot maailmalle uusista tuotantotiloistamme

Tanja Immonen | 9.10.2015 10:08

Vuosi 2015 on ollut merkittävä vuosi Coctiolle. Ensinnäkin tiimimme on kasvanut neljällä henkilöllä, jotka esittäytyvät seuraavassa blogissa. Toisekseen, olemme elokuussa muuttaneet uusiin toimitiloihin Ylämyllylle, Joensuun naapuriin. Joensuun lentokentän läheisyys palvelee asiakkaitamme ja kumppaneitamme erinomaisesti.

Lue lisää