UUTISET JA BLOGIT

Pysy ajan tasalla Coction palveluista ja tapahtumista seuraamaalla uutisiamme ja blogipostauksiamme!  Jaamme täällä kattavasti tietoa Coctio liemi- ja kastikelinjastojen ja -tehtaiden rakentamisesta ja toimituksista sekä tapahtumistamme. Kirjoitamme myös globaalista luuliemitrendistä ja -markkinoista. Uusimmat blogit saat helposti RSS-syötteenä tai tilaamalla uutiset suoraan sähköpostiisi.

Tilaa

 


Coctio RSS
 Coctio_RSS_Feed 

Bone Broth Business Dayn tunnelmat ja vinkit liemiliiketoimintaan

Tanja Immonen | 10.3.2017 11:35

Coction ensimmäinen Bone Broth Business Day -liiketoimintapäivä pidettiin 8.-9.2.2017. Tapahtuma oli täyteen buukattu ja paikalle saapui luuliemituotannossa jo operoivia ja siitä kiinnostuneita kotimaisia ja kansainvälisiä elintarvikealan yritysten edustajia liemiliiketoiminnan kokonaisymmärryksen syventämiseen. 

 

Lue lisää

Prosessikuva lisäarvoa tuottavasta Coctio liiketoimintakonseptista

Tanja Immonen | 10.8.2016 13:53

Coctio liiketoimintakonseptin avulla liha- ja kalajalostuksen sivutuotteet, kuten luujakeet, muutetaan uusiksi tulonlähteiksi ja kaupallisiksi arvotuotteiksi. Havainnollistimme arvoa tuottavan konseptin visuaaliseksi prosessikuvaksi, jotta voit tutkia luiden jalostusarvoa, valmistusmenetelmää sekä tuotantolinjaston laitemoduuleja entistä paremmin.

Lue lisää

Video: Tuotantoprosessi luuraaka-aineesta liha- ja kalaliemiksi sekä kastikkeiksi

Tanja Immonen | 11.6.2016 7:28

Katso uunituore video tuotantoprosessista, kun Coctio liemilinjastossa naudanluista valmistetaan keittiömestarimenetelmällä maukasta ja aitoa lihalientä! 

Lue lisää

Blogisarja, osa 5: Kuivaus nostaa luiden jalostusarvon 100 % – luut liha- ja kalaproteiiniksi

Kai Iiskola | 18.5.2016 14:54

Sarjan edelliset osat ovat käsitelleet luiden arvonnousua liemiliiketoiminnan näkökulmasta: olemme esitelleet luuliemien ja kastikkeiden valmistusprosessin ja liemilinjaston moduulilaitteet, eläinrasvan käsittelyn, linjaston automaatiojärjestelmän sekä viimeksi linjaston asennuksen valmiusasteen.

Tässä osassa siirrymme luiden kuivausmenetelmään, joka on toinen merkittävä luiden arvoa nostava prosessi elintarviketeollisuuden luusivuvirtojen kokonaishallinnassa. Luiden kuivaus kasvattaa luiden jalostusarvon 100 prosenttiin kun luut käsitellään eri kuivajakeiksi, kuten valkuaispitoiseksi kuivaproteiiniksi, samalla kun elintarviketehtaan luujätemäärät vähenevät minimiin.

Lue lisää

Blogisarja, osa 4: Liemi- ja kastikelinjaston valmistuminen loppumetreillä – tuotetestaus- ja koeajotapahtumat kesäkuussa

Kai Iiskola | 2.5.2016 13:47

Nyt on oiva hetki päivittää liemilinjaston valmiusaste, sillä tuotantolinjaston asennustyöt ovat edenneet viimeiselle kuukaudelle. Tammikuun blogikirjoituksen jälkeen kolmessa kuukaudessa linjaston valmistuminen on edennyt lähes suunnitellusti valmiusasteen ollessa nyt toukokuun alussa 93 %. Automaation osalta laitemoduulikohtaiset ohjaukset ovat valmiit uunia ja luunsiirtoa lukuun ottamatta.

Lue lisää

Liemi- ja kastikelinjastolle koko maailma on markkina - Team Finland -verkosto apuna

Tanja Immonen | 7.3.2016 13:40

Coction palvelukonseptissa kiteytyy lihan- ja kalanjalostuksen arvonnousu globaaleilla elintarvikemarkkinoilla. Olemme tähdänneet kansainvälisille markkinoille ensi askeleistamme alkaen, sillä lihan- ja kalanjalostuksen ympäristökuorman vähentäminen ja sivuvirran jatkoprosessointi on noussut yhdeksi merkittävimmistä alan kehityshankkeista ympäri maailmaa.


Liha-, siipikarja- ja kalajalostuksen sivuvirran kuten luiden, jänteiden ja kalanruotojen prosessointi ja jalostaminen kaupallisiksi tuotteiksi merkitsee huikeaa kehitysaskelta ja arvonnousua koko teollisuudelle, kun aiemmin hyödyntämättömät tuotantotähteet ymmärretään arvokkaiksi, uusien tuotteiden markkinoiksi.

Lue lisää

Onko Coction liemivalmistusteknologia uusi vai ei?

Tanja Immonen | 5.1.2016 14:00

Useimmin kysytyt kysymykset ja vastaukset Coction liemivalmistusteknologiasta

Teemoina Coction liemivalmistusteknologia, luusivuvirran hyödyntäminen ja jatkoprosessointi luuliemien ja kastikkeiden valmistuksen ohella nousevat usein keskusteluissa esille lihanjalostajien ja valmisruokateollisuuden kanssa.

Nämä keskustelut innoittivat meitä jakamaan tiedon myös blogissamme kaikkien lukijoidemme kanssa Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset muodossa.

Lue lisää

Infograafi: Elintarviketeollisuuden luusivuvirrat tuottavaksi liiketoiminnaksi

Kai Iiskola | 29.10.2015 13:54

Onko yrityksessänne jo selvitetty, kuinka voitte hyödyntää liiketoiminnassanne lihan- ja kalanjalostuksen luusivuvirrat tuotannon raaka-aineena, luiden hävittämisen ja tuhoamisen sijaan? Entä miten luuraaka-aineesta valmistetaan uusia käyttökohteita ja lopputuotteita sekä tehdään tuottavaa liiketoimintaa? Millaisia vaihtoehtoja on muuttaa aiemmin tuottamaton kuluerä – luut - jatkuvaksi tulovirraksi?

Havainnollistimme infograafiin (postauksen lopussa) Coctio-liemilinjaston tarjoamat liiketoimintamahdollisuudet ja businessarvon elintarviketeollisuudelle, kun luut hyödynnetään kokonaistaloudellisesti ja niistä valmistetan kulinaarisia liemiä ja muita lopputuotteita. 

Lue lisää

Luuliemimarkkinat ovat nyt kuumat – kuinka hyödynnät sen?

Kai Iiskola | 17.6.2015 9:00


Näin teet luuliemellä miljoonia!

Vuoden 2015 aikana isoissa maailman kaupungeissa luuliemitrendi kiihtyy ja suuntaus on vain kasvava.

Kuluttaja on ratkaissut suunnan. Kiireisessä elämänrytmissä meillä ei ole useinkaan aikaa kotona valmistaa aitoa luulientä.

Onkin hienoa huomata, että elintarvike-, ravintola- sekä vähittäiskaupan ala maailmalla on seurannut kuluttajien toiveita ja mahdollistanut maukkaan ja ravinteikkaan luuliemen kuluttajien huulille entistä vaivattomammin.

Lue lisää

Mitä sinun tulee tietää Coctio -liiketoimintakonseptista, osa 2.

Kai Iiskola | 7.4.2015 10:50


Coctio –prosessi muuttaa elintarviketeollisuuden sivuvirrat kannattavaksi liiketoiminnaksi

Edellisessä kirjoituksessani käsittelin Coctio -liiketoimintakonseptia siitä näkökulmasta, mitä teollinen liemenvalmistusprosessi käytännössä tarkoittaa ja mitä palveluna toimitettava liemilinjasto tai kokonainen tehdas pitää sisällään. Tässä kirjoituksessa keskityn ensisijaisesti liiketoimintakonseptin arvontuottamiseen. 

Maailmalla on satoja elintarvikealan yrityksiä, joiden tuotannossa synty kymmeniä miljardeja kiloja sivuvirtoja, jotka olisi mahdollista hyödyntää liiketoiminnassa nykyisten kalliiden destruktioprosessien sijaan.

Olemme huomioineet tämän näkökulman viemällä teollisen liemi- ja kastikevalmistuksen ja perinteisen keittiömestariosaamisen kokonaan uudelle tuottavuuden tasolle. Coctio -liiketoimintakonsepti tarjoaa merkittävät kasvumarkkinat niin teurastamoille, elintarvikevalmistajille kuin myös lihanjalostuslaitoksille. 

Lue lisää

Mitä sinun tulee tietää Coctio -liemiliiketoimintakonseptista, osa 1.

Kai Iiskola | 18.3.2015 12:00

ERINOMAINEN KASVUMAHDOLLISUUS ELINTARVIKEALALLE


Coctio liiketoimintakonseptissa autamme asiakkaitamme valmistamaan lisäaineettomia ja maukkaita elintarvikkeita ainutlaatuisen liemiprosessin avulla. Kokonaispalvelulla haluamme tehdä elintarvikevalmistuksesta ennen kaikkea tuottavaa mutta myös vaivatonta ja turvallista.

Voidaksemme vastata kysymykseen MIKSI palvelumme on erinomainen mahdollisuus kehittää elintarvikealan liiketoimintaasi, niin käydään läpi ensiksi mistä Coctio liemivalmistusmenetelmässä on kyse ja miten valmistusprosessi etenee. Seuraavassa kirjoituksessani käsittelen, kuinka palvelukonseptilla tehdään kannattavaa tulosta. Annan silloin avuksesi kannattavuuslaskuri -työkalun, jolla selvität helposti palvelukonseptin taloudellisen arvon. Jää siis kuulolle!

Lue lisää

Coction juuret liemimestari Kai Iiskolan menestystarinassa

Kai Iiskola | 6.3.2015 15:33

Coction tarina alkaa oikeastaan jo vuodesta 1991, jolloin perustin edellisen yritykseni Puljonki Oy:n. Tuotimme teollisesti valmistettuja kastikkeita, kastikepohjia ja liemiä vaativille keittiömestareille ympäri Suomea. Kastikkeiden ja liemien valmistamisen idea taas sai alkunsa halustani muuttaa maalle sekä keittiömestarin ammattitaitoni hyödyntämisestä uuden liiketoiminnan parissa. Tutkimusteni pohjalta nimittäin selvisi, että maailmalla ei ollut kaupalliseen tarkoitukseen tehtyjä liemen valmistuslinjoja. Näin ollen kehitimme ja valmistimme itse Puljonkiin liemenvalmistusprosessin laitteineen ja keittiömestarin reseptiikkoineen. Intohimoni – herkullinen ja lisäaineeton makunautinto - oli keskeisin tekijä liemien, kastikkeiden ja kastikepohjien ainutlaatuisessa valmistusmenetelmässä. Puljonki Oy:stä tuli ensimmäisiä lihaisista luista lientä ja kastikkeita valmistava yritys koko maailmassa. 

Lue lisää