UUTISET JA BLOGIT

Pysy ajan tasalla Coction palveluista ja tapahtumista seuraamaalla uutisiamme ja blogipostauksiamme!  Jaamme täällä kattavasti tietoa Coctio liemi- ja kastikelinjastojen ja -tehtaiden rakentamisesta ja toimituksista sekä tapahtumistamme. Kirjoitamme myös globaalista luuliemitrendistä ja -markkinoista. Uusimmat blogit saat helposti RSS-syötteenä tai tilaamalla uutiset suoraan sähköpostiisi.

Tilaa

 


Coctio RSS
 Coctio_RSS_Feed 

Prosessikuva lisäarvoa tuottavasta Coctio liiketoimintakonseptista

Tanja Immonen | 10.8.2016 13:53

Coctio liiketoimintakonseptin avulla liha- ja kalajalostuksen sivutuotteet, kuten luujakeet, muutetaan uusiksi tulonlähteiksi ja kaupallisiksi arvotuotteiksi. Havainnollistimme arvoa tuottavan konseptin visuaaliseksi prosessikuvaksi, jotta voit tutkia luiden jalostusarvoa, valmistusmenetelmää sekä tuotantolinjaston laitemoduuleja entistä paremmin.

Lue lisää

Liemi- ja kastikelinjastolle koko maailma on markkina - Team Finland -verkosto apuna

Tanja Immonen | 7.3.2016 13:40

Coction palvelukonseptissa kiteytyy lihan- ja kalanjalostuksen arvonnousu globaaleilla elintarvikemarkkinoilla. Olemme tähdänneet kansainvälisille markkinoille ensi askeleistamme alkaen, sillä lihan- ja kalanjalostuksen ympäristökuorman vähentäminen ja sivuvirran jatkoprosessointi on noussut yhdeksi merkittävimmistä alan kehityshankkeista ympäri maailmaa.


Liha-, siipikarja- ja kalajalostuksen sivuvirran kuten luiden, jänteiden ja kalanruotojen prosessointi ja jalostaminen kaupallisiksi tuotteiksi merkitsee huikeaa kehitysaskelta ja arvonnousua koko teollisuudelle, kun aiemmin hyödyntämättömät tuotantotähteet ymmärretään arvokkaiksi, uusien tuotteiden markkinoiksi.

Lue lisää

Blogisarjan 2. osa: Uusi tapa käsitellä eläinrasva

Tanja Immonen | 17.2.2016 15:43

LIEMEN JA ELÄINRASVAN FILTERÖINTIYKSIKKÖ

Uutta liiketoimintaa luusivuvirrasta –blogisarjan ensimmäisessä osassa kirjoitimme yhteenvedon liemilinjaston laitteista ja niiden valmiusasteesta. Laiteyhteenvedossa oli mukana liemen ja eläinrasvan filteröintiyksikkö. Lupasimme tehdä rasvan filteröinnistä oman jutun laitekuvineen, koska eläinrasvan käsittely, erottelu ja puhdistus on yksi tärkeimmistä prosessin vaiheista Coctio liemi- ja kastikevalmistuksessa.

Esimerkiksi keitettäessä yhdessä kattilassa erä lihalientä (3000-3500 naudan luita raaka-aineena), prosessissa valmistuu noin 4500 litraa lihalientä ja eläinrasvaa 250-400 litraa. Teollisessa valmistuksessa on osattava ja hallittava oikea keittotekniikka yksityiskohtaisesti, jotta ymmärretään ja tiedetään mitkä tekijät ja miten ne vaikuttavat liemen ja rasvan käyttäytymiseen ja erottumiseen keittoprosessin aikana.

Lue lisää

Onko Coction liemivalmistusteknologia uusi vai ei?

Tanja Immonen | 5.1.2016 14:00

Useimmin kysytyt kysymykset ja vastaukset Coction liemivalmistusteknologiasta

Teemoina Coction liemivalmistusteknologia, luusivuvirran hyödyntäminen ja jatkoprosessointi luuliemien ja kastikkeiden valmistuksen ohella nousevat usein keskusteluissa esille lihanjalostajien ja valmisruokateollisuuden kanssa.

Nämä keskustelut innoittivat meitä jakamaan tiedon myös blogissamme kaikkien lukijoidemme kanssa Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset muodossa.

Lue lisää