UUTISET JA BLOGIT

Trendikäs luuliemi on ravinteikas terveysjuoma

Kai Iiskola | 15.6.2015 13:53


Luuliemi on yksi suurimmista trendeista ja kovassa nosteessa USA:ssa

Bone_Broths_-352202-editedLuuliemi terveysjuomana ja perusraaka-aineena kuluttajien kotikeittiöissä on valtaamassa vauhdilla tilaa terveys- ja hyvinvointimarkkinoilla sekä ravintola- ja vähittäiskaupan sektorilla.

 


Mihin luuliemen terveyshyödyt perustuvat?

Luuliemi hyvinvointia edistävänä ravinto-aineena ei suinkaan ole uusi keksintö. Jo vuosituhansien ajan luista valmistettua kananlientä on käytetty parantamaan vastustuskykyä, taltuttamaan tulehdustauteja ja ruoansulatusvaivoja. Monissa kodeissa tarjoamme kanakeittoa kuumepotilaille tänäkin päivänä. Lisäksi luuliemellä on kerrottu olevan vaikutus tasapainoiseen mieleen ja hyvään oloon.

Nourishing Broth –kirjassaan Sally Fallon Morell and Kaayla T. Daniels, PhH, kertovat, että aidolla luuliemellä on yhteys: 

  1. nivelkipujen vähentymiseen
  2. nuhan, vilustumisen  ja kuumeen aiheuttamien virusinfektioiden taltuttamisessa
  3. tulehdusairauksien ehkäisemisessä
  4. luuston vahvistumisessa
  5. haavojen parantumisessa.
     

Voisiko jopa olla mahdollista, että päivittäinen luuliemen nauttiminen kautta sukupolvien voisi olla yksi avaintekijä aasialaisten pitkäikäisyyden ja hyvinvoinnin takana?

Miksi luuliemi on liemikuutiota parempi vaihtoehto?

Meaty_Bone_Broth-135467-edited
Stock_cube-201083-edited
 

Ravinteikas luuliemi tehdään useimmiten naudan, porsaan ja kanan luista pitkään hauduttamalla. Luu on timantin arvoinen raaka-aine, sillä keitettäessä luista irtoaa erityisesti suoliston, luuston, ihon ja hiusten hyvinvointia lisääviä ravintoaineita kuten kollageenia, aminohappoja sekä mineraaleja (magnesiumia, kalsiumia, kaliumia, rautaa, fosforia jne).

Lihaisa ja tuore luu sekä ravintoarvot säilyttävä valmistustapa erottavat luuliemen kokonaan liemikuutiosta. Myös maku ja koostumus erottavat aidon ja puhtaan luuliemen liemikuutiosta, sillä aidon luuliemen maku tulee nimenomaan ravinteista, joita ei liemikuutiossa ole. 

Luuliemen terveysvaikutuksista ei ole vielä riittävää tieteellistä tutkimusnäyttöä, mutta trendin positiivisena vaikutuksena voimme pitää sitä, että aito luuliemi ohjaa meitä kuluttajina terveellisen ruoan ja puhtaiden makunautintojen polulle yhä useammin.  Kotikeittiöissämme haluamme valmistaa ja tarjota perheelle ravinteikasta ja maukasta ruokaa, jossa on käytetty pohjana esimerkiksi aitoa luulientä.


Lue lisää luuliemen terveysvaikutuksista:


 

Aiheet: Terveellisen kotiruokakulttuurin edistäminen, Luuliemet ja kastikkeet | Elintarvikkeet ja juomat

Pysy ajan tasalla Coction palveluista ja tapahtumista seuraamaalla uutisiamme ja blogipostauksiamme!  Jaamme täällä kattavasti tietoa Coctio liemi- ja kastikelinjastojen ja -tehtaiden rakentamisesta ja toimituksista sekä tapahtumistamme. Kirjoitamme myös globaalista luuliemitrendistä ja -markkinoista. Uusimmat blogit saat helposti RSS-syötteenä tai tilaamalla uutiset suoraan sähköpostiisi.

Tilaa sähköpostiin

 

Coctio RSS Coctio_RSS_Feed 

Viimeisimmät blogit: