UUTISET JA BLOGIT

Uutta liiketoimintaa luusivuvirrasta – blogisarja alkaa! OSA 1.

Tanja Immonen | 29.1.2016 9:00

Oletko suunnittelemassa elintarviketeollisuuden luusivuvirralle jatkokäsittelyprosessia tai haluatko uutta liiketoimintaa luista valmistettavien liemien ja kastikkeiden teollisesta valmistuksesta?

Moniosainen blogisarja keskittyy Coctio tuotantolinjaston ja sen tarjoaman uuden liiketoiminnan esittelyyn eri näkökulmista. Esittelemme linjaston valmistumisen vaiheita sekä kerromme, kuinka lihanjalostus ja elintarviketeollisuuden sivutuotteiden kierrätyslaitokset voivat nopeasti luoda uutta liiketoimintaa ja tulovirtaa prosessoimalla luusivuvirta suuren markkinapotentiaalin lopputuotteiksi, kuten kana-, kala- ja lihaliemiksi sekä kastikkeiksi

Seuraa ja osallistu tuotantolinjaston valmistumiseen blogisarjamme kautta seuraavien neljän, viiden kuukauden aikana. Voit vapaasti kommentoida ja lähettää kysymyksiä blogin lopussa olevalla lomakkeella tai sähköpostitse

Ensimmäiseen osaan teimme yhdessä projektipäällikkö Esa Puhakan kanssa yhteenvedon paraikaa rakenteilla olevan liemilinjaston ja siihen kuuluvien laitteiden valmistumisvaiheista. Laitteiden valmiusaste perustuu viikon 3/2015 tilanteeseen.


Osa 1: Kooste liemien ja kastikkeiden keittoprosessista ja  tuotantolinjaston laitteiden valmistusvaiheista

1. KippauslaiteLuiden kippauslaite

Linjaston ensimmäisen laitteen, kippauslaitteen, valmiusaste on tällä hetkellä 80 %. Laite on mekaniikan osalta valmis asennettavaksi, mutta sähköasennus ja automaatio odottavat vielä loppuasennusta. Se voidaan tehdä kun kippaus-laitteeseen kuuluva tärypöytä ja kaksoisruuvikuljetin saadaan valmiiksi.

Laite kippaa kaksoisruuvikuljettimella luuraaka-aineen tärypöydälle, josta se kuljetetaan joko uuniin tai kattilaan.

2. Uunimoduuli:Uunimoduuli

Uunin valmiusaste on 60 %. Mekaanista asentamista on vielä jäljellä, esimerkiksi kuljettimen taitto- ja vetotelan asentaminen. Sähköistäminen ja automatisointi tehdään seuraavaksi.

Liemi- ja kastikevalmistusprosessin tarvitsema määrä luita paistetaan uunissa Coctio-reseptin mukaisessa lämpötilassa ja paistoajassa.

3. Kourumainen tärypöytä

Prosessissa seuraavaksi paistetut luut kuljetetaan tärypöydän kautta tuotteen siirtoputkelle.

4. Kahden keittokattilan moduuli

Kattilamoduulit

Kattilan yläosa /kansi

Kattiloiden mekaaninen valmiusaste on tällä hetkellä 98 %. Instrumentointi eli sähköjohtojen ja paineilmaletkujen asentaminen on aloitettu ykköskattilassa. Sähkötöiden valmiusaste on nyt 50 %. Seuraavaksi siirrymme automaatio-työhön.

Keittokattilassa lihaisat luut keitetään keittiömestarin klassisen keittotavan ja reseptiikan mukaisesti hitaasti hauduttaen. Kattilan muotoilu, rakenne ja automaatio viimeistelevät kulinaarisen lopputuotteen tasalaatuisuuden. Kattilat soveltuvat erinomaisesti liha-, kala-, äyriäis- ja kasvisliemien keittoon.

5. Sykloni- ja suodatinyksikkö

Sykloniyksikkö

Sykloni erottaa isot partikkelit pois ilmavirrasta. Syklonin valmiusaste on 55 %. Instrumentointi on seuraava työvaihe.

6. Imuri

VAC imuri

Imuri imee luut luunsiirtoputkesta kattilaan. Imurin valmiusaste on 60 %. Seuraavaksi siirrymme imurin sähkö- ja automaatiotöiden pariin.

7. Filteröintiyksikkö

Filteröintiyksikön osat ovat valmistuksessa, komponentit ovat valmiina asennukseen. Mekaaninen rakentaminen alkaa viikolla 4/2016.

Filteröintiyksikössä tapahtuu liemen- ja rasvansuodattaminen. Yksikön valmiusaste on 25 %.

8. Tuotesäiliö

Filteröintiyksiköstä liemi siirtyy tuotesäiliöön. Säiliön kautta lientä voidaan kierrättää takaisin keittoprosessiin tai se toimii liemen välivarastona ennen haihturin syöttösäiliötä. Kaikki tarvittavat komponentit ovat valmiina asennusta varten. Tuotesäiliön valmiusaste on 75 %. 

9. Haihturin syöttösäiliö

Mekaaniselta rakenteeltaan samanlainen kuin edellä mainittu tuotesäiliö. Syöttösäiliöstä liemi syötetään haihturiin, jossa prosessi kierrättää lientä reseptiikan mukaisesti. Kaikki tarvittavat komponentit ovat valmiina asennusta varten. Syöttösäiliön valmiusaste on 75 %

10. HaihturiHaihturi

Haihturissa liemestä erotetaan vettä 3,5 m³ tunnissa kunnes liemen rakenne on halutunlainen. Haihturin valmiusaste on 75 % ja seuraavaksi siirrymme sähkötöiden ja automatisoinnin pariin.

11. Puhallinkontti

Puhaltimella siirretään halutunlämpöistä ilmaa haihturin lämmitystilaan. Tarvittaessa lämpötilaa lisätään syöttämällä booster-höyryä. Puhallinkontin valmiusaste on 35 %

12. Lopputuotesäiliö

Lopputuotesäiliö on samanlainen säiliö kuin edellä mainittu tuotesäiliö. Valmiusaste 75 %.

13. CIP - Pesukeskus

Pesukeskuksen mekaaninen rakentaminen on parhaillaan menossa. Sen valmiusaste on 55 %. Seuraavaksi siirrymme automaation instrumentointiin.

Kaikkien automaatiopesulinjaan kytkettyjen laitteiden ja putkistojen automaattinen puhdistaminen tapahtuu pesukeskuksessa.


Keittoprosessissa luusta erotettavan rasvan prosessia ja keittoprosessin jälkeisen luujäännöksen jatkojalostusta, kuten luukuivausta, sekä näihin liittyviä laitteita ei käsitelty vielä tässä blogissa. Tulemme kirjoittamaan niistä oman jutun lähiaikoina. Blogisarjan toinen osa julkaistaan viikolla 7 – pysy kuulolla!

Aiheet: Liemi- ja kastikelinjastot sekä prosessilaitteet, Blogisarja: Uutta liiketoimintaa luusivuvirrasta

Pysy ajan tasalla Coction palveluista ja tapahtumista seuraamaalla uutisiamme ja blogipostauksiamme!  Jaamme täällä kattavasti tietoa Coctio liemi- ja kastikelinjastojen ja -tehtaiden rakentamisesta ja toimituksista sekä tapahtumistamme. Kirjoitamme myös globaalista luuliemitrendistä ja -markkinoista. Uusimmat blogit saat helposti RSS-syötteenä tai tilaamalla uutiset suoraan sähköpostiisi.

Tilaa sähköpostiin

 

Coctio RSS Coctio_RSS_Feed 

Viimeisimmät blogit: