LUULIEMIEN, KASTIKKEIDEN JA KEITTOJEN  TUOTANTOLINJASTOT JA PALVELUT ELINTARVIKETEOLLISUUDELLE

Lihan- ja kalanjalostuksen luut tuottavaksi liiketoiminnaksi - 100% tuottava biotech-ratkaisu

Toimitamme automatisoidut, modulirakenteiset Coctio liemi- ja kastiketuotantolinjastot ja -tehtaat sekä yksittäiset tuotantolaitteet kotimaan ja kansainvälisille elintarviketeollisuuden markkinoille valmiiksi asennettuina avaimet käteen -kokonaispalveluna.

Coctio luuliemien, kastikkeiden ja keittojen tuotantolinjastot ja -tehtaat elintarviketeollisuudelle


Palvelutoimituksemme sisältävät kaiken tarvittavan tuotantolinjojen ja laitteistojen suunnittelusta ja valmistuksesta niiden testikäyttöön Coction tiloissa sekä valmistusprosessin käyttö- ja huoltokoulutukseen tuotanto- ja huolto-operaattoreillesi. Voit halutessasi valita seuraavat lisäpalvelut: markkinaselvitys liiketoimintasuunnitelmasi tueksi sekä Coctio-asiantuntijatuki tehtaallesi reseptiikan tuotekehitykseen ja tuotannon käynnistämiseen. 

Liemi- ja kastikelinjastot käyttävät raaka-aineina liha- ja siipikarjan luita, kuten, naudan, porsaan ja kanan luita sekä kalanperkuurankoja kulinaaristen ja lisäaineettomien liemien, kastikkeiden ja keittojen valmistuksessa. Prosessi hyödyntää myös keittoprosessista jäljelle jäävän luun lopputuotteiksi. 

Tarjoamamme konsepti on elintarviketeollisuudelle, luuliemien ja kastikkeiden valmistuksesta kiinnostuneille yrityksille ja biojätteiden käsittelylaitoksille lisäarvoa tuottava biotech-ratkaisu, jolla tähän saakka kulueränä käsitellyt luu- ja kalanperkuutähteet muutetaan rahanarvoiseksi tuotannontekijäksi ja lisäarvoa tuottavaksi liiketoiminnaksi. Luut hyödynnetään 100% lopputuotteiksi, pääosin clean label elintarvikkeiksi, eikä prosessista jää luujätettä jäljelle. Menetelmän avulla teurastamot ja elintarvikevalmistajat ratkaisevat yhden tuotantonsa sivuvirtana syntyvän merkittävän jakeen, luujätteen prosessoinnin ja hyödyntämisen uusiksi lopputuotteiksi sekä avaavat uusia clean label markkinoita. 

Coctio-menetelmä | Naudan luut raaka-aineeksi
Coctio teknologialla luut raaka-aineeksi ja tuottavaksi liiketoiminnaksi

 

Coctio Small ja Standard liemi- ja kastikelinjastot 
- Lisäaineettomat liemet, kastikkeet ja valmisruoat sekä rasvaa, lihaproteiinia ja luujauhoa 

Vastaamme asiakkaiden erilaisiin tuotantotarpeisiin kahdella eri linjastoratkaisulla - pienen kapasiteetin Small linjastolla ja ison kapasiteetin Standard linjastolla. Small linjastolla keittoerässä valmistuu 2200 litraa luulientä ja Standard -linjastossa 4500 litraa, kulloisenkin reseptiikan mukaisesti. Molemmat automatisoidut linjastot ovat rakenteeltaan modulaarisia, minkä vuoksi voit helposti ja joustavasti kasvattaa tuotetarjontaa ja kapasiteettia hankkimalla lisää prosessilaitteita, kuten uuni- ja kattilamoduuleja täydentämään linjastoasi vastamaan kysyntään. 

Liemien, kastikkeiden ja keittojen valmistus Coctio tuotantolinjastossa perustuu yli 25 vuoden keittiömestarin kokemukseen ja keittomenetelmään, jonka Coctio on pukenut teolliseen mittakaavaan lisäarvoa tuottavaksi tuotantoprosessiksi. Automatisoitu prosessi takaa keittiömestarin reseptiikan ja raaka-aineiden hallitun ja kontrolloidun keittotaidon korkealaatuisiksi, lisäaineettomiksi lopputuotteiksi. Myös laitteiden ja koneiden huollon suunnittelu ja toteutus on tehty automaation ja digitalisoinnin avulla vaivattomaksi. 

Tuotantoprosessissa lihaisista luista ja kasviksista valmistetaan uunin, liemikattiloiden ja säiliöiden kautta lihaliemiä tai haluttaessa tiivistettyjä tuotteita, haihturin ja kastikekattilan kautta  kastikepohjia ja valmiskastikkeita. Keittoprosessissa voidaan käyttää myös kalanruotoja kalaliemien ja -kastikkeiden valmistukseen tai pelkkiä kasviksia ja yrttejä kasvisliemien valmistukseen. Reseptiikan mukaisesti raaka-aineet (luut, kasvikset, yrtit, mausteet) ja niiden määrät vaihtelevat, mutta lopputuotteena jokaisesta keittoerästä syntyy keittiömestarilaatuisia maukkaita liemi- ja kastiketuotteita vähittäiskaupan ja ravintola-alan sektoreille sekä elintarviketeollisuuden raaka-aineeksi. 

Lisäaineettomat liemet ja kastikkeet ovat erinomaisia raaka-aineita ruoanvalmistuksessa kotikeittiöissä. Kuluttajamarkkinoilla niin Suomessa kuin maailmalla on ennustettu segmentin merkittävää kasvua liemi- ja kastikekategoriassa. Luista valmistetuille aidoille liemille sekä kastike- ja keittopohjille on kasvumarkkina myös valmisruokateollisuudessa. Luuliemi ja liemipohjaiset tuotteet ovat 100% luonnollinen 'clean label' ainesosa ja raaka-aine, joka sopii täydellisesti esimerkiksi makkaroiden, leikkeleiden, keittojen ja muiden valmisaterioiden valmistukseen korvaamaan keinotekoiset lisä-, maku- ja aromiaineet. Puhtaana, luonnollisena raaka-aineena gelatiinia sisältävä luuliemi parantaa elintarvikkeen kokonaisvaltaista makunautintoa - korostaen ruoan aitoa luonnollista makua, pyöreää suuntuntumaa, rakennetta ja väriä, unohtamatta kuluttajaystävällistä säilyvysaikaa. Luuliemen hyödyt valmisruokateollisuudelle onkin merkittävät, entistä paremmin makunautinnon tuojana sekä keinotekoisten lisäaineiden lukumäärän vähentymisenä. 

Tutustu tarkemmin Small ja Standard tuotantolinjoihin englanninkielisiltä sivuiltamme: 

TUTUSTU SMALL  LIEMI- JA KASTIKELINJASTOON TUTUSTU STANDARD  LIEMI- JA KASTIKELINJASTOON

 

Coctio SHS Kuivainratkaisut 

Liemi- ja kastikelinjastojen lisäksi Coctio valmistaa elintarviketeollisuudelle ja muiden teollisuuden alojen tarpeisiin SHS kuivainratkaisuja prosessoimaan ja kuivaamaan teollisuuden sivutuotteita hienorakeisiksi ainesosiksi, jotka voidaan jatkokäsitellä erilaisiksi lopputuotteiksi markkinoille. 

Esimerkiksi Coctio-liemivalmistusprosessin jälkeinen keitetty 
luujäännös voidaan edelleen kuivata ja valmistaa lihaluujauhoksi, joka on erinomainen typpeä, fosforia ja kaliumia sisältävä raaka-aine orgaanisiin lannoitevalmisteisiin, rehuseoksiin sekä luomulannoitteeksi kompostiin. Kuivattu ja erotettu lihaproteiini voidaan käyttää lemmikkieläinruokateollisuudessa kuivaruoan proteiinipitoisena raaka-aineena. 

Tutustu tarkemmin SHS Kuivaimeen englanninkieliseltä sivultamme: 

TUTUSTU SHS KUIVAIMEEN

 

Coctio-valmistusprosessi liemi- ja kastikelinjastossa

Video: Esimerkki liemitehtaasta

 

 
 
 
Video Thumbnail
Video Thumbnail
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Video: Naudan luista valmistetun lihaliemen valmistusprosessi perinteisin keittiömestarimenetelmin Coctio Standard liemilinjastolla

 

 
 
 
Video Thumbnail
Video Thumbnail
 
2:48
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Yhtiön liiketoiminta pohjautuu Kai Iiskolan yli 25 vuoden kokemukseen kansainvälisen elintarviketeollisuuden, erityisesti liemi- ja kastikeliiketoiminnan parissa. 

Video: Coctio kumppanina liiketoiminnassasi

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

KATSO KAIKKI VIDEOT

 

 

Tuottavaa liiketoimintaa eläinten luista

Autamme elintarviketeollisuuden asiakkaita käsittelemään ja jalostamaan eläinten luut ja kalanperkuutähteet arvokkaiksi raaka-aineiksi liemille, kastikkeille, keitoille & valmisruoille sekä muille sivutuotteille.


Lue lisää »

Coctio ratkaisut

Tutustu ratkaisuihimme ja palveluihimme: automatisoidut liemi- ja kastiketuotantolinjastot ja -tehtaat, yksittäiset moduulirakenteiset tuotantolaitteet, kuten kattilat, uunit haihturit, säiliöt ja SHS kuivaimet. Tarjoamme projekteille kattavat tuotantolaitosten layout-suunnittelu-, laite- ja prosessisuunnittelupalvelut alusta loppuun.

Lue lisää »

Lopputuotteet, käyttökohteet ja kasvumarkkinat

Intohimosta kulinaarisiin, lisäaineettomiin liemiin ja kastikkeisiin! Tutustu Coctio-menetelmän lopputuotteiden käyttökohteisiin ja kasvumarkkinoihin eri teollisuuden sektoreilla: elintarvike-, lemmikkieläinruoka-, lannoite- ja rehuteollisuudessa sekä biodiesel-tuotannossa. 

Lue lisää »

Uutiset ja blogit

Tilaa ajankohtaiset uutiset, blogit ja artikkelit globaalista luuliemiliiketoiminnasta ja markkinoista sekä Coction ratkaisuista ja toimituksista suoraan sähköpostiisi!

Lue lisää »

Tapahtumat

Täältä löydät tietoa tulevista tapahtumistamme!Lue lisää »

Tutustu Coctioon

Olemme liemi- ja kastiketuotantoteknologian ja -tekniikan asiantuntija ja tuotantolinjastojen valmistajana edelläkävijä maailmassa. Coctio valmistusteknologian takana on toimitusjohtaja, keittiömestari Kai Iiskola.
Lue lisää »

 

OTA YHTEYTTÄ JA KYSY
TARVITSEMAASI RATKAISUA JA PALVELUA! 


Kerromme mielellämme lisää yrityksellesi sopivasta Coctio tuotantolinjastosta tai yksittäisistä tuotantolaitteista. 

Kysy myös tehdas- ja prosessisuunnittelupalveluistamme!
Coction suunnittelutiimi toteuttaa esisuunnittelu-, layout-, putkisto- ja hoitotasosuunnittelut tarpeidesi pohjalta. 

Tavoitat meidät puhelimitse ja sähköpostitse: 
Coctio yhteystiedot sekä alla olevalla yhteydenotto- ja palvelupyyntölomakkeella. 
Olet myös lämpimästi tervetullut tutustumaan tuotantolaitteisiin ja -linjastoihin Coction toimitiloihin Ylämyllylle

Coctio laskutustiedot >>

Coctio_ELYCoctio_Vipuvoimaa EU:ltaCoctio_EU-rahoitus